luni, 6 ianuarie 2014

Citate Eckhart Tolle

  1. Atunci când cultivi momentul acum, îţi aminteşti în continuare lucruri din trecut, dar căutarea de sine s-a detaşat de această reamintire. Şi încă foloseşti viitorul, pentru chestiuni practice. Puterea dominantă a minţii, care este reţeta neîmplinirii, se risipeşte.
  2. Nu aranjându-ţi altfel circumstanţele vieţii îţi vei găsi liniştea, ci dându-ţi seama cine eşti la cel mai profund nivel.
  3. Dacă nu vă puteţi simţi împăcat atunci când sunteţi singur, veţi căuta o relaţie pentru a vă acoperi sentimentul de disconfort. Puteţi fi sigur că această formă de disconfort va apărea într-o formă sau alta în relaţie şi că vă veţi considera probabil partenerul răspunzător pentru acest lucru. – Citește “Puterea Prezentului“, de Eckhart Tolle
  4. Prezenţa este înţeleasă numai atunci când sunteţi prezent.
  5. Fiecare dependenţă îşi are sursa în refuzul tău de a-ţi înfrunta durerea proprie. Fiecare dependenţă începe cu durere şi se termină cu durere. După ce euforia dependenţei trece, şi mai multă durere va ieşi la iveală, pentru că ea era deja ascunsă în interior. Fiecare dependent ajunge la un punct unde nu mai funcţionează pentru tine, şi atunci vei simţi şi mai multă durere decât ai simţit vreodată.
  6. Identificarea sinelui cu mintea este cea care cauzează suferinţa. Atunci când se întâmplă acest lucru, mintea capătă un caracter coercitiv. Când reuşeşti să scapi de acest lucru, atunci mintea este doar un instrument minunat, care poate exprima ceea ce apare de la nivelurile cele mai profunde.
  7. Dacă vă mulţumiţi cu faptul de a nu fi cineva în mod deosebit, de a nu ieşi în evidenţă, atunci vă armonizaţi cu puterea universului. Ceea ce pentru ego înseamnă slăbiciune, reprezintă de fapt singura putere adevărată.
  8. Atunci când eşti conştient de tăcere, urmează imediat starea aceea de alertă interioara calmă. Exişti în prezent. Ai scăpat de miile de ani de condiţionare umană colectivă.
  9. A nu opune rezistenţă, a nu judeca, a nu vă ataşa, acestea sunt cele trei aspecte ale adevăratei libertăţi şi ale unei vieţi iluminate. - Citește “Un pământ nou”, de Eckhart Tolle
  10. În tine, ca în oricare fiinţă umană, există o dimensiune a conştiinţei mult mai profundă decât gândirea. Este esenţa a ceea ce eşti tu.
  11. Focalizaţi-vă atenţia pe emoţiile din voi. Acceptaţi-le existenţa. Nu le gândiţi, nu lăsaţi ca emoţia să devină gând. Nu judecaţi sau analizaţi; observaţi doar. Deveniţi conştienţi de senzaţiile legate de emoţii dar şi de cel care observă, Observatorul Tăcut.

    Alte carti de acelasi autor:
    1. Linistea vorbeste
    2.  Secretul lui Milton 
Cartile pot fi comandate aici: Elefant.ro - Premium Libris.ro - Librarie online - Zilnic noutati si promotii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu